Foredrag Jan Sollid Storehaug

Foredrag

Tema kan avtales spesielt. 

Jan Sollid Storehaug – mobil 975 12077 – e-post: [email protected]

Mitt mål som foredragsholder er alltid å engasjere, overraske og overføre læring. Med innsikt og gjerne litt humor ønsker jeg at publikum etter å ha hørt meg tenker «Nå lærte jeg noe nytt, dette visste jeg ikke, dette var interessant og nå må jeg finne ut mer!» 

Eksempler på foredrag:

Ledelse og selvledelse i en digital fremtid

Hvordan kan du som leder løfte blikket og sørge for at du selv og dine medarbeidere har den rette kompetansen? Hva slags digital innsikt bør en ledergruppe ha? I dette foredraget gir jeg deg et et overblikk over de store endringene som skjer som følge av digitaliseringen. Du får mine eksempler på konsekvenser dette har fått og hvordan dere best møter teknologiutviklingen i tiden fremover.

Menneske eller maskin: Hvem vinner digitalkappløpet?

Futuristene hevder at millioner av arbeidsplasser vil forsvinne som følge av robotisering og automatisering. Andre mener at roboter og kunstig intelligens tvert i mot vil skape flere arbeidsplasser og skape mer meningsfulle jobber. Hva er riktig? I dette foredraget forteller jeg hvordan du kan styrke de kvalifikasjonene som maskinene ikke kan erstatte og gir eksempler på hvordan du kan bruke ny teknologi til å sikre og skape en bedre arbeidsplass.

Slik blir vår digitale hverdag de neste 5 år

Uansett om du er leder, ansatt, student i offentlig eller privat sektor vil teknologiutviklingen påvirke dine valg. I dette foredraget forteller jeg hva som forventes å skje i hverdagen for deg personlig og hvordan dette vil påvirke ditt liv i de neste årene. Hvilke utfordringer og muligheter gir endringene? I hvilken hastighet skjer de og hva blir konsekvensene? Mitt mål med foredraget er å inspirere deg til å bli bedre rustet til å møte utfordringene digitaliseringen vil kreve på din fremtidige arbeidsplass. Jeg gir deg konkrete tips til hva du kan gjøre i dag.

Tenk som en startup – før dine konkurrenter gjør det!

Kan en tjeneste digitaliseres, automatiseres og selvbetjenes? Da kan du være sikker på at utviklere i de fem store teknologiselskapene Google, Amazon, Facebook, Microsoft og Facebook lager en løsning som er bedre. Jeg gir deg eksempler på innovative selskaper som har lykkes fordi de har tatt i bruk ny teknologi hurtigere og bedre enn konkurrentene. Stor eller liten virksomhet: Med mine 35 års erfaring som leder av internasjonale IT-selskaper deler jeg med deg hvordan du kan tenke som en startup!

Entreprenørskap og innovasjon: Hvordan lykkes som gründer?

I løpet av mine 35 år som næringslivsleder har jeg startet eller deltatt i oppstarten av til sammen 16 selskaper. I dette foredraget forteller jeg om hva jeg har funnet ut er årsaken til hvorfor noen av disse selskapene var store suksesser, mens andre feilet. Foredraget går gjennom utfordringer og muligheter som møter gründere i det store teknologiskiftet vi lever i akkurat nå. Foredraget passer for deg som veileder gründere eller har en gründer i magen. Jeg gir deg konkrete eksempler på egne erfaringer der jeg har lyktes og feilet og gjør deg oppmerksom på feller du bør unngå.

Finn ut mer på https://storehaug.no/

 

Jan Sollid Storehaug på Talerlistens utvalgte

Fra «Talerlistens utvalgte»

Handelshøyskolen i Trondheim

Handelshøyskolen BI i TrondheimHøgskolen i Oslo Akershus Jan Sollid Storehaug

Høgskolen i Oslo Akershus (HiOA)

Gründerseminar 29.9.2016

Bjørvika Konferansesenter 29.9.2016

Jan Sollid Storehaug foredrag Bjørvika Konferansesenter

Hvordan bli god på nett på 48 timer?

 

Les mine artikler på DnB Feed

I artikkelen Disse enkle grepene bør du ta for å lykkes digitalt ga jeg deg innblikk i noen sentrale digitale verktøy for å lykkes. I denne artikkelen forteller jeg mer om hva du konkret må tenke på for å bruke disse verktøyene riktig. Jeg gjentar så ofte jeg kan; Skal du lykkes, uansett hvilken forretningsidé du har, må du tenke digitalt fra dag én og være god på nett!

SLIK SKAPER DU ET NETTSTED SOM SELGER

Tro det eller ei, men det finnes gratispenger fra det offentlige som er øremerket gründere med gode idéer. Det holder imidlertid ikke at idéen er god, den må også møte bestemte kriterier for å motta støtte. Her kan du finne ut om du kan søke støtte til din oppstartsbedrift, og om det er verdt å bruke tid på dette. Les hele artikkelen her:

HVORDAN FÅ INNTIL 600.000 I STØTTE FRA INNOVASJON NORGE

Hvordan få hjelpen du trenger i oppstartsfasen? Her er oppskriften: Gründerlivet er livslang læring. Grundere i alle aldre har stor nytte av kunnskapsoverføring fra seriegründere eller ledere innenfor større virksomheter. Jeg har alltid lært av andre. I dag synes jeg det er hyggelig å gi noe tilbake. Les hele artikkelen her:

HVORDAN FÅ EN ERFAREN MENTOR HELT GRATIS?

Gode digitale løsninger er avgjørende for en bedrift som vil lykkes. Her er tipsene du trenger! Vi lever midt oppe i den tredje industrielle revolusjon. Alt som kan digitaliseres skaper nye forretningsmodeller. Daglig leser vi om selskaper som angriper etablerte bransjer. Les hele artikkelen her:

DISSE ENKLE GREPENE BØR DU TA FOR Å LYKKES DIGITALT

Vi hører ofte at vi må heie frem innovative entreprenører som kan ta ledelsen og bringe oss forbi krisen i oljenæringen. Sannheten er at de gründerne som lykkes ikke er innovatørene, men disruptørene. De somforstyrrer det bestående. Les hele artikkelen her:

ER DET INNOVASJON ELLER DISRUPSJON SOM SKAPER DE NYE VINNERNE?