De 10 mest populære gründer-bloggene

0

Digitalhverdag.media runder ett år denne påsken. Vi har publisert 142 artikler innenfor kategoriene medier, digitalisering og entreprenørskap. I dag tar vi en tilbakeblikk på de 10 mest leste artiklene om entreprenørskap.

shutterstock_245078017

1. Hva er egentlig gründer-suksess?

Det ligger i gründerens natur å søke suksess, men opplevelsen av suksess er både personlig og subjektiv. For noen er trygge arbeidsplasser det viktigste, andre jobber knallhardt for god inntjening, mange har en drøm om å bli rike, mens andre vil bli ledende og innovative innenfor sitt felt. Suksess i gründerlivet er ikke ett enkelt svar. Det kommer helt an på hvem du spør.

Les hele artikkelen her

shutterstock_95118478

2. Gründersuksess handler alltid om den beste humankapitalen

Vi er inne i en tid hvor entreprenørskap og gründere nyter mer respekt enn på lenge. Statsministerens nyttårstale reflekterte også dette. Mange vil sannsynligvis bli førstegangs-gründere i 2015. De vil kaste seg ut på dypt vann uten egentlig å være svømmedyktige. Det er gründerens natur og risikovilje. Mange store virksomheter har blitt skapt med to tomme hender. Enda flere idéer kunne ha seiret om de i tidlig fase hadde fått tilgang til erfaring og kunnskap utenfra.

Les hele artikkelen her

shutterstock_213950314

3. Den verdifulle fantasien

Hva er det som bygger dagens nye virksomheter? Er det kunnskap, gode ideer, innsikt, pågangsmot, etterspørsel i markedet eller hardt arbeid? Eller har Einstein rett når han sa at Kunnskap er begrenset til alt vi kjenner og forstår, mens fantasien omfavner hele verden.

Les hele artikkelen her

shutterstock_213721741

4. Er entreprenørskap medfødt eller kan det læres?

Digitaliseringen skaper nye muligheter for dyktige entreprenører. Vi er inne i en spennende tid for nyskapning og innovasjon, mener den amerikanske entreprenøren og lederguruen John Sculley.  Hvem kan best starte nye virksomheter? Må man ha et medfødt talent, et disruptivt dna eller kan entreprenørskap læres?

Les hele artikkelen her

bilde

5. Finnes det en oppskrift for å lykkes som gründer?

En gründers personlige egenskaper er ofte avgjørende for en vellykket start-up. Svulstige forretningsplaner og store ord kan aldri konkurrere med gründere som tar grep og systematisk setter idéene ut i livet.

Les hele artikkelen her

shutterstock_233031526

6. Hva skal til for å bli en disruptiv entreprenør?

Har du en gründer i magen? Det har aldri vært bedre tider for å skape det amerikanerne kaller billion-dollar-businesses. Det florerer av nettbaserte start-up suksesser; Google, Facebook, Alibaba, Twitter, Uber, Airbnb, Snapchat og Dropbox er bare eksempler på virksomheter som har vokst frem som disruptive giganter.

Les hele artikkelen her

shutterstock_2576480

7. Norsk entreprenørskap må rettes mot globale vekstmarkeder

Norsk entreprenørskap er i sterk utvikling. Tidligere måtte man være god i sitt hjemmemarked før man gikk internasjonalt. En sterk Internett-økonomi har endret dette bildet. Den kinesiske børsgiganten Alibaba sier at det ikke er noe mål for dem å tilby produktene i de mest utviklede markedene. Vi trenger ikke å selge i USA. Det er viktig, men vi har ikke hastverk, sa Barra til CNN før børsintroduksjonen.

Les hele artikkkelen her

unic

8. Hvordan kunne fem BI-studenter skape Norges raskest voksende bedrift?

Få år etter oppstarten i 1984 solgte UNIC flere datamaskiner enn alle sine konkurrenter – såvidt slått på målstreken av IBM – verdens største IT-selskap. Omsetningen ble doblet og tredoblet hvert eneste år på hele 80-tallet. Ingen bedrifter, uansett bransje, vokste raskere. Hvordan var dette mulig? Er det en historie dagens gründere kan lære noe av?

Les hele artikkelen her

Skjermbilde 2015-01-05 kl. 02.24.21

9. Jonas vil bli såkorns-mann. Bloggens forslag har blitt oposisjonspolitikk

Noen uker før Anita Krohn Traaseth tok over sjefstolen i Innovasjon Norge sendte hun ut en tweet og ba om gründernes forslag til endringer av selskapet. Hvordan burde Innovasjon Norge organiseres og hva skulle være fokus for selskapet? Vi var to av mange gründere som tok utfordringen og blogget et grundig forslag tilbake. Nå har vårt innspill til ny finansiering-modell blitt hovedtanken i Arbeiderpartiets nye akseleratorprogram for finansiering av gründer-prosjekter.

Les hele artikkelen her

shutterstock_116278801

10. Har dere en ordentlig jobb, mamma og pappa?

“Min pappa er lærer”. “Min mamma er direktør”. Slik forklarte barna seg i tur og orden. Min sønn ble svar skyldig under samlingsstunden i barnehagen. Hva driver egentlig mamma med? Tilslutt hadde han svart; “Hun sitter i møter og spiser frokost. Noen ganger er jeg også med”.  Han ville bli som mamma når han ble stor. Ferdinand ble husket for den kommentaren.

Les hele artikkelen her

Bente Sollid Storehaug: Digital strategidirektør (Chief Digital Officer) hos Dinamo. Serie-gründer. Erfaren CEO og styremedlem i både start-ups og børsnoterte selskaper. Mentor for gründere i regi av Innovasjon Norge / Connect Norge. Styreformann og medgründer for Dot GLOBAL, Norges eneste kommersielle toplevel domain registry. Medlem av konsernstyret i Polaris Media ASA. Medgründer i det internasjonale hostingselskapet Cloudnames AS. Etablerte i 1993 Digital Hverdag som i dag er børsnotert under navnet Bouvet på Oslo Børs. Selskapet har 900 ansatte og omsetter for over 1 milliard med en EBITDA på 105 MNOK. Bente er også tidenes yngste medlem av Norsk Redaktørforening.

Jan Sollid Storehaug: CEO Cloudnames AS. Serie-gründer. Har selv startet eller deltatt i oppstarten av en rekke IT-selskaper. UNIC, RiksNett, Digital Hverdag, Active24, Dot GLOBAL og Cloudnames AS. Erfaren CEO og styreformann i start-ups og etablerte selskaper. Mentor for gründere i regi av Innovasjon Norge / Connect Norge. Medgründer i Dot GLOBAL, Norges eneste kommersielle toplevel domain registry. Etablerte i 1984 UNIC-Gruppen AS som var Norges raskest voksende bedrift på 80-tallet.

About Author

CEO Digital Hverdag. Styreleder i Boostcom Gruppen og Hitch AS. Medlem av konsernstyrene i Hafslund E-CO, Europris ASA, Eika-Gruppen, Polaris Media ASA og Motor Gruppen. Medlem Aftenpostens Digitale Advisory Board. Medlem av kulturministeren og næringsministerens næringspolitiske råd (2015-2017). Var også medlem av Regjeringens ekspertutvalg som fikk i oppgave å vurdere NRKs fremtidige finansiering (2016). Etablerte Digital Hverdag i 1993, i dag børsnotert under navnet Bouvet ASA. Mentor for CEOs som leder teknologi-start-ups. Tidenes yngste medlem av Norsk Redaktørforening. Abelia kåret henne nylig til en av de fremste IT-kvinnene i Norge (2017) og bladet Kapital listet henne som en av Norges mektigste kvinner (2018). Finalist til prisen Women´s Board Award (2018). Gjennomfører Executive Board Programme i regi av INSEAD 2018-2019.

Leave A Reply